Každá z nás má občas nutkání dietu trochu porušit. Prohráváme boj s mlsným jazýčkem a zakousneme se do nějaké dobroty. Když už tento stav přijde, vyberte si tu správnou sladkost!
Milé dámy, léto se neúprosně blíží a ze všech stran se na nás valí slovo „dieta“. Je těžké se začít striktně držet určitého stravovacího plánu, obzvlášť když jsme si v zimě rády tu a tam něco dobrého dopřály. Existují ale i dobroty, které na první pohled vypadají, že dietní plán naruší. Nemusí to však být pravda. Mlsat můžete i zdravě!
Sladkého pomálu
Ano, i když můžete zakousnout zdravější podobu sladkosti, přesto je v první řadě nejdůležitější množství! Když spořádáte na posezení tři balení celozrnných sušenek, co si budeme nalhávat, vaší dietě to uškodí. Zde platí zlaté pravidlo, vychutnávejte si sladkost, jezte ji pomalu, snažte si ji užít každičkým smyslem, všemi chuťovými pohárky. Necpete se přeci na horší časy.
Karob jako alternativa kakaa. Co si z něj můžeme připravit?
Čokoláda je povolená
Máte chuť na čokoládu, ale při dietě už jen toto slovo zní téměř sprostě a zakázaně? Omyl! Zvolte čokoládu s vysokým obsahem kakaa. Ta nejenže dříve uspokojí vaše chutě, ale je také velice silným přírodním antioxidantem, který pohltí volné radikály ve vašem těle. A tím to nekončí, čokoláda s více jak 70 % kakaa obsahuje také velké množství železa, hořčíku, či vitamínu E.
I z jogurtu se může stát vysněná sladkost
Obyčejný bílý jogurt na první pohled moc jako sladkost nevypadá, ale když si do něj přidáte marmeládu, med, oříšky či jinou pochutinu, sladkost je na světě! U mléčných výrobků ještě chvíli zůstaneme. Mlsnou vám zažene našlehané mléko, ano, hovořím o mléce s nízkým obsahem tuku. Mléčnou pěnu na závěr dochuťte skořicí, poté to bude to pravé pomlsáníčko.
Ze sušenek vybírejte ty celozrnné
Pokud máte chuť na sušenky, na trhu je spousta celozrnných výrobků, které jsou pro vaše tělo prospěšnější. Zdravější varianty sladkostí nabízejí i obchody se zdravou výživou. Naleznete zde například karobové tyčinky, které se tváří jako čokoláda, ale ve skutečnosti se jedná o zdravější alternativu kakaa. Karob totiž obsahuje bílkoviny, minerály i vitamíny, ale především je méně tučný. Kakao obsahuje 23 % tuku a 5 % cukru, oproti tomu karob pouze 7 % tuku a 48 % cukru, nemusí se proto na rozdíl od kakaa uměle doslazovat. Takže s chutí do této „falešné“ čokolády.