Rozčiluje vás, že místo úhledně naservírovaných párků musíte dávat na talíř párky celé rozpraskané a navíc mnohdy i špatně prohřáté? Poradíme vám, jak docílit toho, aby vám párky nepraskly.
Nevařte párky na bodu varu
Základem úspěchu je totiž nevařit párky ve vařící vodě. Párky vložte ještě do studené vody a pozvolna ji ohřívejte. Jakmile budete mít dojem, že se teplota vody začíná blížit varu, stáhněte plamen na minimum. Jakmile párky budete ohřívat dlouho a pozvolna, nejen že nepopraskají, ale budou i krásně prohřáté.
Frankfurtská polévka našich babiček. Vyzkoušejte českou klasiku
Použijte pokličku
Jelikož párky častou plavou, nemusí být zcela pod vodou. Abyste si pojistili správné prohřátí párku,použijte pokličku.
Nepíchejte do párků vidličkou
Dalším rizikem z hlediska prasknutí párku je narušení jeho střívka. Proto se vyvarujte jakémukoli napichování párků vidličkou apod. Nejideálnější je použít kleštičky.