Milujete sladkou chuť manga, ale stále jste nenašli ladný a rychlý způsob jeho oloupání a zároveň nakrájení? Prokoukněte trik profesionálů – mango budete mít nakrájené a oloupané za necelou minutu. Jak správně loupat mango?
Už žádné klouzání z ruky a loupání nožem i s dužinou. Ukážeme vám, jak správně oloupat mango a využít ho celé bez velké práce a elegantně. Pojďme si to ukázat.
Jak správně loupat mango – trik profesionálů 2v1
Proč se trik jmenuje 2v1? Protože mango zároveň nakrájíte i oloupete. Stačí vám k tomu tři jednoduché kroky:
1. Mango okrojíme podélně kolem pecky – z jedné a z druhé strany. Potom uděláme to samé, ale napříč. Teď máme čtyři větší části manga.
2. Nyní tyto čtyři části nakrájíme na menší kousky podélně – vzniknou nám malé měsíčky.
3. A teď to nejlepší – vezměte si lžíci a z každého měsíčku jednoduše vydlábněte dužinu, co nejblíž ke slupce.
Hotovo! Teď už jen stačí oříznout zbytečky manga, které vám zbyly kolem pecky – ty nemusíte loupat, protože jste je předtím okrájeli.
A co s mangem? Vyzkoušejte náš recept přímo z Kurzu vaření v Thajsku na skvělý dezert s mangem.
Pro dokonalý výsledek
Ujistěte se, že máte mango dostatečně zralé – slupka má červeno-oranžovo-zelenou barvu, ne pouze zelenou, a na pohmat je trochu měkké (ne příliš, to je zase přezrálé).