Menu
WomanOnly
Škola vaření

Jak správně našlehat smetanu? Připravte šlehačku jak má být!

Redakce

Redakce

28. 2. 2017

Správně našlehaná smetana krásně ozdobí dort nebo se dokonale hodí k odpoledním dezertům a ke kávě. My máme triky, jak vytvořit tu správně hustou smetanu.

Smetana je surovinou, která okamžitě dokáže vykouzlit zázraky v kuchyni každé hospodyňky. Zjemníte s ní polévku či omáčky a stejně tak ji můžete vyšlehat do husté a jemné hmoty, která je doslova třešinkou na vašem dortu. Jak na to, abyste smetanu vyšlehali do správné konzistence?

Připravte si studenou smetanu

Právě vychlazená smetana a studená nádoba, ve které budeme šlehačku připravovat, zajistí krásnou krémovou konzistenci. Smetanu tak do poslední chvíle nechejte v ledničce a vychlaďte si i mísu, popřípadě metličky, se kterými budete smetanu šlehat. Uvidíte, že vám práce půjde snadněji.

Cukr až na konec

Pokud budete smetanu sladit, a to ať už obyčejným nebo vanilkovým cukrem, sladidlo přidávejte vždy až na konec. Pokud byste jej přidali dříve, může vám šlehání trvat zbytečně dlouho a smetanu nemusíte dostat v požadované hustotě.

Víte, čím můžete nahradit jednotlivé potraviny? Už vám nic nebude chybět

Použijte smetanu s minimálně 30% tuku

Kvalitní smetana s vysokým podílem tuku se také zásadně podílí na výsledném produktu. Kupujte tedy smetanu s minimálně třiceti procenty tuku.

Šlehejte pomalu

Ručně nebo robotem, vždy začínejte se šleháním v klidném tempu a pomalu. První minutu tedy šlehejte na nižší otáčky a postupně přidávejte na intenzitě.

Recept na hříšně dobrou panna cottu. Udělejte smetanovou pochoutku

Přidejte pár kapek citronu

Pár kapek citronu v zásadě výrazně neovlivní chuť, obzvláště pokud budete smetanu ještě sladit. Citron má ale tu kouzelnou vlastnost, že může smetana díky němu lépe ztuhnout. Zkuste to i vy!

Ohodnoťte tento článek:
3,3
Diskutovat

Úplňky

Právě čtete

Jak správně našlehat smetanu? Připravte šlehačku jak má být!