Krevety jsou dnes již běžně dostupné v supermarketech i specializovaných obchodech. Nejste si však pořád jistá, jak s nimi naložit tak, aby vznikl lahodný pokrm, jako znáte z restaurací či dovolených? Řiďte se našimi radami.
Správný výběr
Krevety můžete sehnat čerstvé či mražené. Mnohdy jsou již dopředu předvařené a oloupané, jindy je potřeba je nejprve zbavit jejich schránek. Všechny tyto aspekty při výběru berte v úvahu, bude se od nich odvíjet další příprava.
Loupání
Pokud jste vybrali neloupané předvařené krevety, musíte je nejdříve vyloupat. Není to tak složité, jak se může na první pohled zdát. Krevetu uchopte těsně za hlavičkou a odlomte ji. Pomocí naříznutí schránku rozevřete a maso vyloupněte. Ocasní část můžete nechat nevyloupanou kvůli udržení správného tvaru i snadnější manipulaci a konzumaci.
Příprava
Oloupané, případně rozmražené, krevety stačí jen krátce spařit, orestovat či ogrilovat s libovolným kořením. Skvěle se doplňují s česnekem a bylinkami. Krevety je také možné obalit v těstíčku a smažit do zlatova.
Jakou přílohu?
Krevety lze podávat se zeleninovým salátem a opečenou bagetkou. Šlápnutím vedle nebude ani zakomponování těstovin či rýže. Chuť krevet je sama o sobě poměrně nevýrazná, nebojte se tedy kořeněných příloh či pikantních omáček a dresinků.