Vaření v páře se stalo oblíbenou variantou v kuchyních po celém světě. Ač to zní až příliš zdravě, jídlo má i vynikající chuť. A navíc si uchová většinu vitamínů a jiných užitečných vlastností. A co je neméně lákavé, vaření v páře je neuvěřitelně rychlé.
Parní hrnce se staly módním hitem v kuchyních po celém světě. Každý, kdo touží po zdravějších variantách všemožných jídel, rád sáhne právě po vaření v páře. A je to navíc jednoduché a neuvěřitelně rychlé. V parních hrncích můžete často vařit zároveň zeleninu, maso i přílohu.
Zelenina z páry překvapí chuťové pohárky
Největší výhodou parních hrnců je zachování chuti a vitamínů, které se při klasickém vaření ve vodě ztrácí. Z páry chutná nejlépe zelenina. Mrkev má naprosto úžasnou chuť, párou upravenou kukuřici si zamilujete a překvapením se jistě stanou i brambory, které v parním hrnci uvaříte přibližně za stejnou dobu jako klasicky v hrnci, ale ta chuť je nesrovnatelná.
V páře můžete kromě zeleniny vařit i maso. Ryby jsou asi nejvhodnější variantou, ale vyzkoušet můžete i třeba kuřecí či jiné maso. Různé hrnce, různé způsoby se liší i dobou a možnostmi přípravy, ale je jen málo potravin, které v parním hrnci neuvaříte.
Nemusíte si ani pořizovat drahý parní hrnec
Většina parních hrnců má jednu drobnou nevýhodu. Nemůžete do nich dávat potraviny osolené nebo okořeněné, protože by z nich mohla sůl a koření stéct a ucpat filtr dole. Jednou variantou je dosolit pokrm až nakonec či se pokusit žít opravdu zdravě a soli se odnaučit úplně.
K vaření v páře není nutné ale ani vlastnit speciální hrnec. Postačí obyčejný napařovák do normálního hrnce a poklička. Druhou možností je i vaření v páře v mikrovlnce, do které je potřeba jenom koupit speciální nádobu. Ale i tak je to stále snadné.