Menu
WomanOnly
Zdravá výživa a stravování

Proč nejíst párek v rohlíku? Zbláznili jste se, je to čisté zlo!

Adéla Beranová

Adéla Beranová

16. 8. 2014

Kdo by ho nemiloval. Chutná výborně, koupe se v hořčici nebo v kečupu a navíc ten křupavý rohlík kolem. Práve proto nejíst párek v rohlíku! Není na ně vůbec nic dobrého a pro naše tělo je to v podstatě čistý jed.

Dáte si ho ve spěchu k svačině, místo oběda, když už opravdu nestíháte nebo u stánku na kole, protože vás jen tak honí mlsná. Přitom vám párek v rohlíku nedá kromě krátkodobého potěšení chuťových pohárků vůbec nic dobrého.

Uzeniny nejíst, jestli nechcete umřít mladí

Uzeniny všeobecně spojují vědci neomylně s rakovinou, způsobují nejen nádory ve střevech, ale také v močovém měchýři, a dokonce v plicích.

O škodlivosti uzenin všeobecně si můžete přečíst zde.

Nic než humus a blaf

Když si v rychlosti na ulici objednáváte párek v rohlíku, nemůžete si snad ani pomyslet, že by ten růžovoučký váleček někdy potkal maso. Je to směs nezdravých a vyloženě škodlivých náhražek, které často bohužel ani jako to maso nechutnají.

Bílý rohlík je zase v podstatě vyrobený jen z vymleté mouky bez jakýchkoli výživových hodnot, jen se spoustou sacharidů.

Když to tedy dáte dohromady, zjistíte, že místo párku v rohlíku jíte jen kombinaci tuků se sacharidy, což je opravdu vražedný koktejl. Vede k přibírání na váze rakovině, cukrovce a dalším vážným nemocem.

Dejte si párek v rohlíku z domácí výroby

Jestli jste ale beznadějný případ a párky v rohlíku prostě milujete, nemusíte se jich vzdávat. jen zapomeňte na ty stánkové. Prostě si domů kupte kvalitní párek z opravdového masa, celozrnný rohlík a trochu kečupu, který aspoň tuší, co jsou rajčata. Pak si rozpečte párek, nahřádou vařečkou udělejte důlek a zasuňte párek po klouzavé omáčce. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento článek:
1,3
Diskutovat

Úplňky

Právě čtete

Proč nejíst párek v rohlíku? Zbláznili jste se, je to čisté zlo!