Raw food, vitariánství, živá strava. Určitě už jste některé z těchto pojmů zaslechly. Co ale přesně znamená syrová strava? Ubrání nás od nemocí? Je těžká na přípravu? A nemůže mít při ní člověk hlad?
Co je to raw food
Raw food je zjednodušeně forma stravování bez tepelného upravování. Příprava jídel probíhá mixováním, klíčením a vysušením do 42 °C. Pokud totiž tepelně připravujete jídlo při vyšší teplotě, ničíte tak řadu látek, které jsou pro tělo prospěšné.
Přísun velké dávky vitamínů
Tím, že se všechno připravuje z živých potravin, dostává se do těla maximální množství vitamínů a enzymů, které jsou důležité pro trávení. Tělo si při něm vezme, co potřebuje a ostatní vyloučí. Začíná se tak nejen pročišťovat, ale dochází i ke zkvalitnění krve a všech orgánů.
Lék na nemoci
Výhody požívání syrové stravy jsou zjevné. Méně tuků, sodíku i cholesterolu a naopak více draslíku, hořčíku, vlákniny a kyseliny listové. Další poznatek je i snížení váhy nebo pokles krevního tlaku.
Raw food léčí nejen i fyzické nemoci, ale pomáhá i od těch duševních.
Tip: Pokud stále nevíte, zda je to pro vás to pravé, zkuste si zajít do jedné z těchto restaurací, kde se na raw food specializují.
www.kiwirawfood.cz
www.jelica.cz
www.secretofraw.cz