Tenoučká a křupavá krusta ukrývá hutné a lahodné jádro, které je krátce po upečení ještě tekuté. To jsou brownies a dokáže je upéct skutečně každý.
Honí vás mlsná a nevíte, jak co nejrychleji chuťové buňky uchlácholit? Vyzkoušejte čokoládovou pochoutku brownies. Receptem jsme se inspirovali u hvězdného kuchaře Jamieho Olivera, který brownies peče ve své londýnské restauraci Fifteen. Rozhodně stojí za to!
Postup přípravy
- V rendlíku rozehřejte máslo a čokoládu a přidejte ořechy.
- Do misky prosejte kakao, mouku, prášek do pečiva a smíchejte s cukrem.
- K suchým přísadám nalijte rozehřátou čokoládu s máslem a ořechy a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte celá vejce.
- Plech vyložte pečícím papírem a vylijte na něj směs. V troubě předehřáté na 180 ºC pečte 25 minut. Důležité je brownies nepřepéct. Těsto by mělo být uvnitř tekuté. Tip! Podávejte se šlehačkou a kousky nastrouhané pomerančové kůry.