Oslava na obzoru a vy nevíte co připravit? Vsaďte na vděčné chlebíčky a namažte je výbornou hermelínovou pomazánku. Uvidíte, že se po nich zapráší.
Rodinné oslavy, večírky a party očekávají speciální občerstvení. To volte vždy podle toho, o jakou příležitost se jedná a taky kde se akce koná. Pokud ji pořádáte u sebe doma, měli byste si s jídlem dát trochu větší práci.
Pokud ovšem jdete na neformální večírek, kam má každý přinést něco malého na zub, jsou jednohubky či chlebíčky naprosto dostačující. A hermelínová pomazánka se na ně hodí skvěle. Pokud ji nespotřebujete celou, dejte si jí další den s chlebem k večeři.
Jak na dokonalý nakládaný hermelín? Vyhněte se těmto chybám!
Na 1 várku:
1 hermelín
2 vejce
4 lžíce tatarské omáčky
50 g pomazánkového másla
sůl, pepř
Hermelínová pomazánka na chlebíčky postup:
1. Vejce uvaříme a nastrouháme nahrubo do misky. Přistrouháme hermelín, přidáme pomazánkové máslo a tatarku. Vše společně smícháme.
2. Pomazánku dochutíme solí a pepřem, případně paprikou. Mažeme na jednohubky nebo na chlebíčky, které zdobíme zeleninou, plátky hermelínu a vlašskými ořechy.