Klasický moučník, tentokrát trochu jinak. Mléko je nahrazeno jogurtem a část cukru rozinkami, díky nimž nehrozí, že byste místo vynikající bábovky upekli tzv. dusivku. Jogurtová bábovka je skvělá hned po upečení, bez problému však vydrží i více dní.
Hrnková jogurtová bábovka s rozinkami
Jednoduchý moučník, který se povede i úplnému začátečníkovi. Stejně jako olejová bábovka je i bábovka z jogurtu krásně jemná a vláčná. K vysypání formy můžete namísto mouky použít například mleté ořechy nebo dětské piškoty.
Postup přípravy
- Smícháme mouku s práškem do pečiva, oběma cukry a špetkou soli. Nakonec vmícháme také všechny tekuté ingredience. Můžeme si pomoct ručním mixérem, aby se všechny suroviny dokonale propojily. Na závěr do těsta přidáme rozinky.
- Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme zhruba 30 minut. Ke konci pečení stav bábovky kontrolujeme pomocí špejle.
- Počkáme, až jogurtová bábovka vychladne. Poté ji vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem.