Nikdo, kdo peče rád dorty, se bez piškotového základu neobejde. Je to univerzální korpus, který lze použít k vytvoření řady rozmanitých moučníků. A zvládne ho každý.
S piškotovým korpusem můžete dělat divy. A mnohdy si vystačíte i bez receptu. Stačí korpus na dvou místech nakrojit, potřít oblíbeným krémem nebo jen smetanou (ať už sladkou, či zakysanou), poklást ovocem a postup opakovat v dalších patrech.
Korpusy si taky lze napéct do zásoby a posléze je obalené alobalem dát do mrazáku. Vydrží tam až půl roku. Ušetří vám práci, když se vám nebude chtít dlouho péct, nebo vás zachrání před nečekanou návštěvou – pokud korpus nebudete rozmrazovat při pokojové teplotě, ale dáte do trouby, bude za pět minut připravený.
3 nejlepší recepty na třešňový dort, kterými oslníte své okolí!
Postup přípravy
- Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků a špetky soli důkladně vyšleháme pevný sníh. Po lžících přidáváme cukr, dokud ho ve sněhu nebude polovina celkového množství.
- V druhé míse vyšleháme žloutky se zbylým cukrem a vodou. Ve třetí míse smícháme mouku a prášek do pečiva.
- Polovinu moučné směsi přidáme ke žloutkům, poté opatrně přimícháme i polovinu bílků. Postup opakujeme.
- Těsto nalijeme do kulaté formy o průměru kolem 22 centimetrů, kterou jsem si předem vyložili pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů přibližně hodinu.