Recept na tuto nestárnoucí klasiku oceníte zejména během houbařské sezóny. Prim zde hrají jak jinak než čerstvé houby, které v kombinaci s vepřovým masem a smetanou chutnají zkrátka skvěle. Vepřové na houbách doplňte rýží nebo houskovým knedlíkem.
Postup přípravy
- Cibuli si nakrájíme nadrobno a necháme ji zpěnit na oleji s máslem. Vložíme vepřové maso a zprudka jej opečeme, aby se zatáhlo.
- Maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a červenou paprikou a přendáme do pekáčku. Pečeme přikryté v troubě zhruba 20 minut na 180 °C.
- Houby si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Nejprve restujeme na lžičce oleje dozlatova a poté je přendáme k masu. Pečeme přibližně další hodinu, dokud maso nezměkne. V případě potřeby podlíváme vodou.
- Na závěr vmícháme smetanu a necháme ve vypnuté troubě pár minut prohřát. Vepřové na houbách se smetanou podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.