Menu
WomanOnly

2 recepty na dietní oběd z jarních surovin

Plavková sezona na dohled, vaše dieta v plném proudu, ale začínají vám docházet nápady na vaření? Přinášíme vám osvědčené tipy na lehké obědy, které vám nejen pomůžou k dokonalé postavě, ale i výborně chutnají. Jejich příprava je naprosto jednoduchá a úžasně rychlá.

Jarní salát s čerstvým špenátem a slunečnicovými semínky

  • ledový salát, lístky čerstvého mladého špenátu, rucolu
  • papriku, rajče, salátovou okurku
  • vajíčko
  • uzený ovčí sýr (můžete nahradit jakýmkoli jiným)
  • loupaná slunečnicová semínka
  • vařené vajíčko
  • na dresing: lžičku medu, půl lžičky dijonské hořčice, olivový olej, sůl a pepř

Vajíčko uvaříme na tvrdo, sýr nakrájíme na malé kostičky, stejně jako zeleninu a salátové listy natrháme na menší kousky. Pak všechny ingredience smícháme, přelijeme v mističce rozmíchaným dresingem a můžeme podávat.

Tip: Kouzlo tohoto lehkého salátu spočívá v tom, že ho můžete libovolně obměňovat. Místo vajíčka vyzkoušejte třeba lehce orestované kuřecí kousky nebo uzeného lososa.

 Uzené tofu zapečené s rajčátky a pórkem

  • uzený tofu sýr
  • pórek
  • rajčata
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Zapékací misku vymažeme olivovým olejem a poklademe plátky nakrájených rajčat. Navrch nasypeme najemno najkrájený čerstvý pórek a celou směs důkladně osolíme a opepříme.  Pak dáme asi na deset minut předpéct do trouby vyhřáté na 180 °C. Mezitím si na plátky nakrájíme uzené tofu, kterým poklademe zeleninovou směs a dopečeme ještě asi 20 minut. A pak stačí servírovat.

Tip: Zeleninovou směs můžete různě obměňovat, skvěle chutná přidaná cibulka či kousky papriky. Stejně tak tento oběd ozvláštní jakékoli koření. Zkuste třeba uzenou červenou papriku.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

2 recepty na dietní oběd z jarních surovin