Menu
WomanOnly

4 tipy jak upéct bezlepkové cukroví: Neomezujte své chutě

Vánoce jsou svátky obžerství a pojídání cukroví. Co ale dělat, pokud jste přecitlivělí na nějaké složky potravy, například lepku? Možnosti jsou vesměs dvě. Připravit cukroví bez mouky nebo použít tu bezlepkovou. 

Pokud se rozhodnete použít bezlepkovou mouku, musíte ale vědět, že ta nemá úplně identické vlastnosti jako třeba mouka pšeničná. Proto její použití do klasických receptů na cukroví nemusí být vhodné.

Recept na bezlepkové vanilkové rohlíčky: Prožijte správné Vánoce

Na co si dát pozor?

Bezlepková mouka více saje vodu! Doporučujeme tedy použít cca o desetinu menší množství mouky, než u klasické nebo dát více vody.

Pokud je v receptu prášek do pečiva, musíte ho dát asi 2x větší množství.

Těsto z bezlepkové mouky se více drobí a je křehčí. Můžete to zkusit vykompenzovat přidáním vejce, ořechů, oleje, jogurtu či medu.

Vždy používejte pečící papír, jelikož se těsto hůře sundavá z plechu.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

4 tipy jak upéct bezlepkové cukroví: Neomezujte své chutě