Menu
WomanOnly
Recepty na oběd

7 receptů na rychlý oběd. Pochutnejte si a neztrácejte čas u plotny!

Máte rádi zdravá jídla, ale nechce se vám trávit dlouhé hodiny u plotny? Máme pro vás pár tipů na rychlé a zdravé obědy, které máte hotové do 30 minut.

Kuskus s bazalkovým pestem a mozzarellou

Také jste propadli kouzlu kuskusu? Jakmile ho jednou okusíte a zjistíte, jak rychlá a snadná je jeho příprava, jen tak se ho nevzdáte.

Suroviny: 0,5 hrnku kuskusu, voda, 1 balení mozzarelly, 2 lžičky bazalkového pesta, sůl, pepř, chilli, 3 sušená rajčata, hrst cherry rajčátek, čerstvá nebo sušená bazalka

Postup:

  1. Kuskus nasypeme do misky a zalijeme horkou vodou. Množství odměřte dle návodu na obalu. Přikryjte pokličkou a mezitím si připravte ostatní ingredience.
  2. Mozzarellu i sušená rajčata nakrájejte na kostičky.
  3. Cherry rajčátka omyjete a pokrájejte na poloviny.
  4. Do nabobtnaného kuskusu přidejte pesto, sůl, pepř, chilli, sušená i cherry rajčata, mozzarellu a bazalku a důkladně promíchejte.
  5. Podávejte ozdobené snítkou čerstvé bazalky. Podle chuti můžete přidat i nastrouhaný parmazán.

Pečená zelenina

Zelenina připravovaná v troubě patří mezi velmi rychlé a jednoduché obědy a potěší hlavně vegetariány. Konkrétní druh zeleniny závisí na vaší chuti, ale pokud chcete mít oběd sytější, dejte přednost bramborám, batátům, mrkvi nebo řepě. Pro odlehčení můžete přidat lilek nebo cuketu.

Suroviny: brambory, batáty a červená řepa v libovolném poměru, sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Brambory, batáty i červenou řepu oloupejte a pokrájejte na měsíčky nebo kostky.
  2. Plech vyložte pečícím papírem a zeleninu na něj rovnoměrně rozprostřete.
  3. Osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Rukou pořádně promíchejte a pečte přibližně 40 minut na 175 stupňů Celsia.
  4. Zeleninu můžete podávat s pečivem a jogurtovým dipem nebo si ji vychutnat jen tak samotnou.

Pečená zelenina s brambory

Špagety se špenátem

Ani ne 30 minut vám zabere příprava jemných špaget se špenátem a ricottou, po kterých se vám budou sbíhat sliny.

Suroviny: špagety, 100 g ricotty, 100 g goudy, 50 ml smetany, 200 g čerstvého baby špenátu, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup:

  1. Špagety uvařte dle návodu.
  2. Špenát omyjte, rychle spařte horkou vodou a pokrájejte ho na kousky.
  3. Poduste špenát na pánvi, přidejte česnek, sůl, pepř a ricottu zředěnou smetanou.
  4. Dochuťte trochou muškátového oříšku a vmíchejte uvařené těstoviny.
  5. Před podáváním můžete ještě posypat sýrem.

3 recepty na jednoduchou večeři z toho, co vám doma zbylo

Steak z lososa s vařeným bramborem

Nejíte ryby, protože na jejich přípravu nemáte čas? Úprava mořských i sladkovodních ryb je rychlá a nevyžaduje žádné speciální schopnosti. Pečenou i grilovanou rybu máte hotovou za pár minut.

Suroviny: filet z lososa, rostlinný olej, sůl, pepř, citrón, brambory

Postup:

  1. Brambory oloupejte, pokrájejte na kostičky a dejte vařit do osolené vody.
  2. Do pánve nakapejte trochu oleje a plotýnku zapněte.
  3. Na rozpálený olej položte lososa kůži dolů a opékejte asi 3 minuty.
  4. Následně filet otočte a dopečte další 3 minuty.
  5. Hotového lososa přendejte na talíř, osolte, opepřete a pokapejte citrónovou šťávou.
  6. Lososa podávejte s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.

Tortilla s kuřecím masem a zeleninou

Plněná tortilla patří mezi velmi rychlá jídla, která si s sebou můžete vzít i do práce nebo na cesty.

Suroviny: pšeničná tortilla, tepelně upravené kuřecí prso, ledový salát, okurka, rajče, bílý jogurt, plnotučná hořčice, sůl, pepř

Postup:

  1. Kuřecí prso pokrájejte na tenké plátky.
  2. Tortillu opečte nasucho na pánvi a začněte pokládat postupně náplň. Nejprve salát, poté maso a zeleninu.
  3. Připravte si dresink smícháním bílého jogurtu, plnotučné hořčice, soli a pepře a náplň v tortille s ní lehce polijte.

Lečo s celozrnným pečivem

Během letní sezóny můžete využít úrodu rajčat a paprik a vytvořit rychlý zdravý oběd.

Suroviny: 1 cibule, 500 g rajčat, 200 g paprik, 2 vejce, rostlinný olej, sůl, pepř

Postup:

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Rajčata i papriky omyjte a pokrájejte na kostičky.
  3. V hrnci rozpalte olej a zprudka na něm orestujte cibuli.
  4. Po chvilce přidejte papriky a restujte, dokud nezměknou.
  5. Poté přidejte také rajčata, osolte, opepřete a duste doměkka.
  6. Ke směsi nalijte rozšlehaná vejce a nechte krátce povařit.
  7. Podávejte s celozrnným pečivem.

3 rychlé večeře do 30 minut. Losos s cuketou a kuskusem

Těstoviny s rajčaty a olivami

Velmi rychlým a chutným jídlem jsou těstoviny s rajčatovou omáčkou. Je na vás, co si do nich přidáte a jak omáčku dochutíte.

Suroviny: těstoviny, rostlinný olej, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, 5 rajčat, olivy (černé nebo zelené), sůl, pepř, bazalka, parmazán

Postup:

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a prolisujte.
  3. Rajčata a olivy nakrájejte na menší kousky.
  4. Do pánve nalijte trošku oleje a osmahněte na něm cibulku.
  5. Přidejte rajčata, olivy, česnek, sůl a pepř.
  6. Uvařené těstoviny smíchejte s omáčkou a ozdobte parmazánem a čerstvou bazalkou.

Ohodnoťte tento recept:
4
Právě čtete

7 receptů na rychlý oběd. Pochutnejte si a neztrácejte čas u plotny!