Menu
WomanOnly
Pomazánky Snadné

Bavorská škvarková pomazánka

Michaela Šilháčková

Michaela Šilháčková

Doba přípravy: 60 min

Tento recept na škvarkovou pomazánku je sice trochu pracnější, ale určitě nebudete litovat.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Vepřový bok nakrájejte na kostky velké asi 2 cm, dejte je do hrnce a nechte pomalu ohřívat.
  2. Když se začne tuk škvařit, osolte, přidejte celý pepř, bobkové listy a jablko pokrájené na čtvrtky. Nechte dál škvařit tak dlouho, dokud se ze zbytků masa neudělají zlatavé škvarky.
  3. Nechte vychladnout, sceďte sádlo a odstraňte kuličky pepře, zbytky jablka i bobkové listy.
  4. Škvarky rozmixujte v mixéru. Pokud chcete, přidejte k nim i trochu sádla.
  5. Cibuli, vejce i okurku nasekejte najemno. Vše přidejte ke škvarkům a promíchejte.
  6. Dochuťte solí a mletým pepřem. Promíchejte a podávejte s pečivem.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Bavorská škvarková pomazánka