Tento recept na škvarkovou pomazánku je sice trochu pracnější, ale určitě nebudete litovat.
Postup přípravy
- Vepřový bok nakrájejte na kostky velké asi 2 cm, dejte je do hrnce a nechte pomalu ohřívat.
- Když se začne tuk škvařit, osolte, přidejte celý pepř, bobkové listy a jablko pokrájené na čtvrtky. Nechte dál škvařit tak dlouho, dokud se ze zbytků masa neudělají zlatavé škvarky.
- Nechte vychladnout, sceďte sádlo a odstraňte kuličky pepře, zbytky jablka i bobkové listy.
- Škvarky rozmixujte v mixéru. Pokud chcete, přidejte k nim i trochu sádla.
- Cibuli, vejce i okurku nasekejte najemno. Vše přidejte ke škvarkům a promíchejte.
- Dochuťte solí a mletým pepřem. Promíchejte a podávejte s pečivem.