Menu
WomanOnly
Recepty na oběd

Domácí těsto na pizzu. Zkuste tradiční kynuté či rychlejší bez kvasnic

Chystáte se na domácí pizzu, ale nemáte zkušenosti s přípravou těsta? Pak pro vás máme hned dva recepty, podle kterých si těsto na pizzu připravíte rychle a jednoduše bez kynutí, nebo podle originální italské receptury. Které variantě dáte přednost?

Rychlé, nekynuté těsto na pizzu

Přepadla vás nezkrotná chuť na pizzu, ale nechce se vám čekat na vykynutí těsta? V tom případě si připravte rychlé těsto na pizzu bez kynutí. Je jednodušší než tradiční italské těsto a můžete s ním pracovat ihned. Stačí jej vyválet, poklást ingrediencemi dle vlastního výběru a dát péct do trouby.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 lžíce oleje
  • mléko dle potřeby

Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké, vláčné těsto.
  2. Těsto přemístíme na vál a vyválíme z něj placku tak, aby se vešla na plech.
  3. Placku dáme na plech potřený olejem, poklademe náplní a pečeme 15 minut.

Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2
Náročnost: snadné

Recept na výbornou italskou pizzu jako od italského šéfkuchaře

Originální italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu je kynuté, připravuje se tedy z mouky, droždí, vody a olivového oleje. Základem úspěchu je nechat těsto dobře vykynout a uzrát. Vřele proto doporučujeme vyhradit si na přípravu italského těsta na pizzu dostatek času a nechat jej odpočívat v lednici 24 hodin. Další důležitá věc je dostatečně rozpálená trouba (v Neapoli se pizza peče na 485 °C).

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 5 g sušeného droždí
  • 150 ml vody
  • špetka soli

Postup:

  1. Do mísy dáme mouku, sůl, droždí a dobře promísíme. Přidáme vodu, promícháme a přilijeme olivový olej.
  2. Jakmile se ingredience začnou spojovat, pustíme se do hnětení rukama. Pokud se těsto příliš lepí, přisypeme trochu mouky. Hněteme, dokud nezískáme hladké a vláčné těsto.
  3. Hotové těsto zlehka poprášíme moukou, dáme do mísy a přikryjeme utěrkou. Vložíme ho na 12 až 24 hodin do lednice.
  4. Odleželé těsto na pizzu přemístíme na vál a vyválíme placku. Poklademe ho oblíbenými surovinami a okraje potřeme olivovým olejem.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na maximum (min. 250 °C) do zhnědnutí okrajů. Je skutečně nutné nastavit co nejvyšší teplotu, jelikož čím kratší bude doba pečení, tím bude pizza lepší.

Doba přípravy: 30 minut (+ min. 12 hodin na odležení)
Počet porcí: 2
Náročnost: střední

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Domácí těsto na pizzu. Zkuste tradiční kynuté či rychlejší bez kvasnic