Menu
WomanOnly
Hovězí maso Snadné

Dušené hovězí na česneku. Jídlo, na které se vyplatí počkat

Michaela Šilháčková

Michaela Šilháčková

Doba přípravy: 2 hod

Hovězí na česneku je nenáročný, a přitom vynikající pokrm. Můžete ho přizpůsobit vlastní chuti i tomu, co máte zrovna ve spíži. Jak připravit hovězí na česneku, které se bude rozpadat na jazyku?

Při přípravě tohoto jídla si vystačíte jen s několika málo ingrediencemi. S čím se však určitě nevyplácí šetřit, je v tomto případě čas. Maso potřebuje dlouhé, pozvolné dušení, aby bylo na talíři krásně měkké.

Na česneku můžete připravit v podstatě jakýkoliv druh hovězího. Obvykle se používá hovězí přední, popřípadě kližka. Nicméně pokud jste koupili například hovězí zadní, určitě se nic neděje.

A s čím hovězí na česneku podávat? I v tomto ohledu je recept velmi variabilní. Vhodnou přílohou k hovězímu na česneku jsou jak knedlíky či těstoviny, tak čerstvé pečivo nebo rýže. Záleží tedy pouze na tom, na co máte zrovna chuť.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji v rozpáleném oleji. Jakmile získá lehce nazlátlou barvu, přidáme 4 nakrájené stroužky česneku a necháme cca 1 minutu rozvonět.

  2. Přidáme nakrájené hovězí maso, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran.
  3. Podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi hodinu a půl až dvě hodiny. Během dušení maso průběžně podlíváme.
  4. Když je maso skoro měkké, přidáme zbylý prolisovaný česnek a vaříme ještě asi 15 až 20 minut.
  5. Hovězí maso na česneku podáváme s knedlíky, pečivem, těstovinami nebo rýží.

Ohodnoťte tento recept:
3,8
Právě čtete

Dušené hovězí na česneku. Jídlo, na které se vyplatí počkat