Polévky jsou oblíbeným jídlem snad každé kuchařky. Za málo peněz a práce se z nich totiž dá dostat hodně muziky. O frankfurtské polévce to platí dvojnásob.
Soutěž o nejzdravější polévku by rozhodně nevyhrála, zato v disciplíně o tu nejoblíbenější by se dostala přinejmenším do finále. Frankfurtská polévka je klasika všech jídelen, bufetů a horských občerstvení, připravená doma bude ale ještě o chlup lepší.
Tak neotálejte a uvařte si ji sami. Pokud se navíc budete inspirovat našimi babičkami, nemůžete šlápnout vedle.
Jak ohřát párky ve vodě, aby nepraskly? Máme 3 osvědčené rady
Postup přípravy
- Cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dáme ji na rozpálenou pánev s olejem. Zhruba minutu smažíme, poté zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Ochutíme paprikou. Za nepřetržitého míchání přidáme zhruba třetinu vývaru a vaříme asi čtvrt hodiny. Tip: Pro zachování babičkovského stylu použijeme místo oleje klasické sádlo.
- Očištěné brambory nakrájené na menší kostičky zalijeme zbylým vývarem a dáme vařit do poloměkka. Když jsou hotové, přelijeme je i s vývarem do polévky. Přidáme párek nakrájený na kolečka a chvilku pokračujeme ve vaření. Tip: Pokud máme čas a chuť, můžeme si párek předsmažit v pánvi a až poté ho přidat do polévky.
- Polévku dochutíme solí či pepřem a můžeme podávat. Skvělá je samotná i s oblíbeným pečivem.