Menu
WomanOnly

Houbová polévka patří k podzimu, zkuste naše recepty

Vracíte se z výprav na houby s plným košíkem a už nevíte, jak byste je zpracovali? Jestli vám už smaženice a houbový kuba lezou i ušima, zkuste třeba houbovou polévku. Dá se udělat na několik způsobů a pokaždé chutná výborně.

Recept na tradiční houbovou polévku

  • brambory
  • houby
  • 3 lžíce másla
  • cibule
  • kmín, sůl

Oškrábané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme spolu s kmínem v osolené vodě.

Mezitím si očistíme houby a nakrájíme je na plátky. Houby osmahneme spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou na másle a dáme vařit k bramborám. Necháme ještě chvilku povařit, aby byly houby hotové, dochutíme a můžeme podávat.

Tip: Aby byla polévka sytější, můžeme ji zahustit zakysanou smetanou smíchanou s hladkou moukou.

Houbová polévka s petrželkou

  • houby
  • hrst petrželky
  • 2 lžíce másla
  • hladká mouka
  • vepřový vývar
  • muškátový květ
  • smetana
  • osmažená houska nebo svítek na ozdobu

Houby očistíme a pokrájené podusíme na másle spolu s petrželkou. Pak je poprášíme moukou a rozmícháme světlou jíšku. Po chvilce dušení ji zalijeme chladným vývarem, přidáme muškátový květ a smetanu a přivedeme k varu. Na mírnějším plameni pak vaíme asi 15 minut. P

Podáváme ozdobené petrželkou, svítkem nebo osmaženou houskou.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Houbová polévka patří k podzimu, zkuste naše recepty