Hovězí nudličky jsou vděčné jídlo, které je jednoduché na přípravu a na kterém si pochutná takřka úplně každý. Vyzkoušejte je tentokrát s jemnou smetanovou omáčkou a rýží.
Na hovězí nudličky se hodí svíčková, kýta či vyzrálejší roštěnec. Svíčková je obecně velmi šťavnatá, kýta libová a roštěnec zase prorostlejší.
TIP! Receptů na hovězí nudličky je nespočet. Za vyzkoušení stojí například také hovězí stroganov, který lze podávat s rýží, těstovinami, brambory i hranolky.
Postup přípravy
- Rýži uvaříme podle návodu.
- Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Zprudka ho opečeme na rozpáleném oleji a poté vyjmeme z pánve.
- Nyní si oloupeme rajčata. Slupku v jednom místě nařízneme do kříže a následně rajčata spaříme horkou vodou. Necháme je trochu vystydnout a slupku oloupeme. Poté je nakrájíme na kostičky a dáme do pánve, na které jsme restovali hovězí nudličky.
- Rajčata necháme mírně rozvařit a poté je zalijeme smetanou. Přidáme sůl, pepř, kmín a vývar. Za občasného míchání necháme směs zhoustnout.
- Nakonec přidáme maso a vše ještě pár minut prohříváme. Podáváme s rýží.