Menu
WomanOnly
Hovězí maso Snadné

Hovězí nudličky se smetanovou omáčkou a rýží

Michaela Šilháčková

Michaela Šilháčková

Doba přípravy: 55 min

Hovězí nudličky jsou vděčné jídlo, které je jednoduché na přípravu a na kterém si pochutná takřka úplně každý. Vyzkoušejte je tentokrát s jemnou smetanovou omáčkou a rýží.

Na hovězí nudličky se hodí svíčková, kýta či vyzrálejší roštěnec. Svíčková je obecně velmi šťavnatá, kýta libová a roštěnec zase prorostlejší.

TIP! Receptů na hovězí nudličky je nespočet. Za vyzkoušení stojí například také hovězí stroganov, který lze podávat s rýží, těstovinami, brambory i hranolky.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme podle návodu.
  2. Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Zprudka ho opečeme na rozpáleném oleji a poté vyjmeme z pánve.
  3. Nyní si oloupeme rajčata. Slupku v jednom místě nařízneme do kříže a následně rajčata spaříme horkou vodou. Necháme je trochu vystydnout a slupku oloupeme. Poté je nakrájíme na kostičky a dáme do pánve, na které jsme restovali hovězí nudličky.
  4. Rajčata necháme mírně rozvařit a poté je zalijeme smetanou. Přidáme sůl, pepř, kmín a vývar. Za občasného míchání necháme směs zhoustnout.
  5. Nakonec přidáme maso a vše ještě pár minut prohříváme. Podáváme s rýží.

Ohodnoťte tento recept:
3
Právě čtete

Hovězí nudličky se smetanovou omáčkou a rýží