Menu
WomanOnly

Jak marinovat tofu: Tři skvělé marinády, které vás budou bavit

Tofu, zvláště pak to neochucené, je samo o sobě téměř bez chuti. Pokud jej však naložíte do dobré marinády, získáte pochoutku, nad kterou se budete ještě dlouho olizovat. Vyzkoušejte třeba jednu z našich osvědčených.

Sladkokyselá marináda

Ingredience:

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Malá hrst tymiánu

Vše důkladně promícháme a poté přidáme nasekaný tymián. Do marinády vložíme plátky nebo kostičky tofu a marinujeme asi hodinu. Poté tofu opečeme na pánvi a podáváme například s čínskými nudlemi a zeleninou.

Středomořská marináda

Ingredience:

  • Olej
  • Hrst čerstvé nebo sušené bazalky
  • Hrst oregana nebo provensálského koření
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • Sůl, pepř

Nasekané bylinky, rozmačkaný česnek a rajčatové pyré smícháme ve vhodné nádobě. Směs lehce zalijeme olejem, přidáme sůl a pepř a alespoň na dvě hodiny vložíme tofu. Vše pak krátce prohřejeme a podáváme s pečenými bramborami a olivami či salátem s balkánským sýrem.

Pikantní marináda

Ingredience:

  • Olivový olej
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • Hrst sušených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička nebo lžička chilli koření

Do olivového oleje přidáme na drobno nasekaná sušená rajčata, chilli papričku a utřený česnek. Přimícháme hořčici a sójovou omáčku, případně koření podle chuti. Do této marinády naložíme tofu alespoň na jednu hodinu a poté opékáme či grilujeme.

Ohodnoťte tento recept:
4,2
Právě čtete

Jak marinovat tofu: Tři skvělé marinády, které vás budou bavit