Tento recept je inspirovaný italskou kuchyní. Je jednoduchý, rychlý a oblíbený i u dětí, které z něho s železnou pravidelností vybírají olivy.
Recept na 4 porce:
- 400g těstovin nejlépe penne
- 250g rajčat
- 300g filé z pangase
- 2 stroužky česneku
- 1 větvička rozmarýnu
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 polévkové lžíce zelených oliv bez pecek
- 100g smetany
- sůl, pepř
Pracovní postup:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a slijeme.
Filé, pokud máme čerstvé, nakrájíme na proužky. Pokud použijeme zmražené, necháme ho chvíli na vzduchu povolit.
Omyjeme rajčata, rozpůlíme je a nakrájíme na kostky.
Česnek oloupeme a najemno utřeme.
Lístky rozmarýnu otrháme a nasekáme najemno.
Proužky ryby nebo lehce povolené filé asi 2min opékáme na másle s česnekem a rozmarýnem (mraženou rybu opékáme o něco déle).
Olivy nakrájíme na plátky a spolu s rajčaty přidáme na pánev. Krátce společně dusíme.
Poté přilijeme smetanu, pokrm osolíme a opepříme.
Ihned smícháme s těstovinami a pod pokličkou necháme chvíli stát, aby nudle nasály omáčku a chutě se spojily.
Tip: Místo pangase se dá použít i jiné filé, např. z mořské tresky. Experimentovat se dá i s olivami a pro větší barevnost můžeme při příští přípravě použít černé olivy.