Kukuřičné klasy jsou dnes běžně k dostání téměř po celý rok. Bojíte se ji však koupit, neboť si nevíte rady, jak dosáhnout lahodné chuti a akorátní konzistence? Inspirujte se našimi radami.
V jednoduchosti je krása
K přípravě kukuřičných klasů potřebujete jen čtyři suroviny. Jedná se o kukuřici, vodu, máslo a sůl. Postup je také velice jednoduchý. Vložte kukuřice do osolené vroucí vody a vařte přibližně 30 minut. Teplé klasy potřete máslem a podle chuti dosolte.
Na co si dát pozor
Dobu vaření uzpůsobte velikosti klasů. Málo uvařená, tedy tvrdá kukuřice může někomu způsobit obtíže s trávením. Klasy kukuřice by měly být pevné, bez známek kažení či poškození. S kukuřicí se také poměrně špatně manipuluje, její konzumaci si usnadníte, když ji napíchnete na špejli.
Jiné „vychytávky“
Pokud si mít uvařeno rychleji, použijte tlakový hrnec neboli papiňák. Zde se doba vaření zkracuje přibližně na 20 minut. Kukuřici lze také grilovat. Skvěle se hodí k drůbežímu masu i rybám.