Langoše jsou ne jen pouťovou pochoutkou, ale své zastání mají i v některých bistrech či restauracích. Chcete-li si je vychutnat i v pohodlí vašeho domova, přináším vám návod, jak si je snadno přichystat v pěti krocích.
Postup přípravy
- Rozděláme kvásek (rozdrobené droždí zalité vodou oslazené lžičkou cukru). Kvásek dáme do mísy a přidáme hladkou mouku, špetku soli, kelímek bílého jogurtu, lžíci oleje.
- Vše důkladně promícháme prsty a zaděláme těsto. V případě, že se nám nebude dařit a těsto bude příliš tuhé a lepivé, naředíme jej pomocí přidání mouky a vody dokud není těsto vláčné.
- Máme-li těsto již hotové, rozděláme jej na malá bochánky, které následně rozválíme na placičky potřebné velikosti (to již záleží na vás a na velikosti vaší pánve na smažení).
- Takto rozválené těsto ponecháme 15 minut kynout.
- Po uplynutí doby potřebné pro práci kvasnic můžeme hned začít se smažením. Těsto smažíme do té doby, než-li bude mít zlatavou barvu.
- Pro dokončení langošů zbývá jíž pouze je dochutit tím, co má každá z vás nejraději, ať už kečupem a sýrem či džemem. Dobrou chuť!