Menu
WomanOnly
Rychlé recepty Snadné

Langoše bez kynutí. Hrnkový recept, podle kterého je připravíte do 30 minut

Michaela Šilháčková

Michaela Šilháčková

Doba přípravy: 30 min

Přepadla vás chuť na zlatavý langoš, ale na vykynutí těsta rozhodně nevydržíte čekat? Máme pro vás řešení v podobě langošů bez kynutí. Stačí trochu pozměnit ingredience a nadýchané langoše budou do půl hodiny hotové.

Langoše jsou smažené placky, které se mohou podávat například se zakysanou smetanou, kečupem nebo tatarskou omáčkou. Zpravidla nechybí česnek a strouhaný sýr. Oblíbené jsou také langoše nasladko, potřené například marmeládou.

Jde o maďarské jídlo, které se postupně rozšířilo také do okolních států – na Slovensko, do Česka, Rakouska, Rumunska a Srbska. Dnes jsou langoše známé především ze stánků rychlého občerstvení.

S čím langoše podávat:

  • česnek + kečup + sýr
  • česnek + zakysaná smetana + sýr
  • česnek + tatarka + sýr
  • lečo + sýr
  • zavařenina

Klasické langoše se připravují z kynutého těsta a následně se smaží v oleji. Nicméně ne každému se chce čekat, až těsto vykyne. Pokud patříte mezi nedočkavé, je recept na langoše bez kynutí to pravé pro vás.

Z uvedeného množství připravíte 6 menších langošů.

Suroviny

6 porcí

Na podávání

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mouku, jogurt, kypřicí prášek a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto.
  2. Rozdělíme ho na šest stejných dílů. Z každého nejdříve zformujeme kouli a poté ji rozválíme na placku.
  3. Smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené langoše pokládáme na ubrousky, které odsají přebytečný olej.
  4. Každý langoš potřeme česnekem, kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

Ohodnoťte tento recept:
3,1
Právě čtete

Langoše bez kynutí. Hrnkový recept, podle kterého je připravíte do 30 minut