Přepadla vás chuť na zlatavý langoš, ale na vykynutí těsta rozhodně nevydržíte čekat? Máme pro vás řešení v podobě langošů bez kynutí. Stačí trochu pozměnit ingredience a nadýchané langoše budou do půl hodiny hotové.
Langoše jsou smažené placky, které se mohou podávat například se zakysanou smetanou, kečupem nebo tatarskou omáčkou. Zpravidla nechybí česnek a strouhaný sýr. Oblíbené jsou také langoše nasladko, potřené například marmeládou.
Jde o maďarské jídlo, které se postupně rozšířilo také do okolních států – na Slovensko, do Česka, Rakouska, Rumunska a Srbska. Dnes jsou langoše známé především ze stánků rychlého občerstvení.
S čím langoše podávat:
- česnek + kečup + sýr
- česnek + zakysaná smetana + sýr
- česnek + tatarka + sýr
- lečo + sýr
- zavařenina
Klasické langoše se připravují z kynutého těsta a následně se smaží v oleji. Nicméně ne každému se chce čekat, až těsto vykyne. Pokud patříte mezi nedočkavé, je recept na langoše bez kynutí to pravé pro vás.
Z uvedeného množství připravíte 6 menších langošů.
Postup přípravy
- V míse smícháme mouku, jogurt, kypřicí prášek a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto.
- Rozdělíme ho na šest stejných dílů. Z každého nejdříve zformujeme kouli a poté ji rozválíme na placku.
- Smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené langoše pokládáme na ubrousky, které odsají přebytečný olej.
- Každý langoš potřeme česnekem, kečupem a posypeme strouhaným sýrem.