Moccacino – lahodný teplý nápoj, jehož příprava zabere jen chviličku. Původ moccacina je nejasný, nicméně pojmenování je pravděpodobně odvozeno od města Mocha v Jemenu, jež bývalo významným centrem obchodu s kávou. Moccacino si nemusíte dávat jen v kavárnách či restauracích, můžete si ho snadno připravit doma. Jak na to?
Varianty nápoje moccacino
Moccacino může být kombinací buď kávy, mléka a čokoládového sirupu, nebo kávy, mléka a kakaa. Původní verze, jíž byl nápoj z espressa, čokolády a mléka, se připravovala už v 18. století v Itálii a proslavila se pod názvem Bicerin. Dnes se moccacino nejčastěji připravuje ze silného espressa, našlehaného mléka a čokoládového sirupu, popřípadě čokolády v nějaké jiné formě.
Recept na Dalgona coffee. Připravte si slavnou „karanténní kávu“
Jak na domácí moccacino?
Moccacino připravíte smícháním čokoládového sirupu a espressa. Nakonec jej ozdobíte šlehačkou nebo napěněným mlékem a dobrota, kterou si vychutnáte hlavně v chladném období, je hotová.
Postup přípravy
- Nejprve z kávy a vody připravíme espresso.
- Nalijeme jej do šálku o objemu 250 ml a vmícháme lžíci čokoládového sirupu.
- Mléko vyšleháme do pěny, kterou dáme navrch moccacina. Hned podáváme.