Nepečený cheesecake je zrovna tak lahodný jako ten pečený, je však o něco jednodušší na přípravu – nehrozí jeho vysušení či spálení v troubě. Nepečený cheesecake je možné připravit jak v dortové formě, tak do skleniček.
Tento základní recept na cheesecake můžete vylepšit podle své fantazie. K sušenkovému korpusu lze přidat například trochu rumu, do krémové vrstvy zase vanilkový extrakt nebo citronovou šťávu. Třetí vrstva je volitelná, skvěle bude chutnat přeliv z rozvařených jahod, malin nebo lesních plodů.
Recept je na formu ∅ cca 25 cm.
Postup přípravy
- Sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme v sáčku a smícháme s rozpuštěným máslem. Sušenkovou směs přemístíme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pořádně přitlačíme.
- Smícháme tvaroh, mascarpone, smetanu ke šlehání a rozpuštěnou (vychladlou) čokoládu a zlehka vyšleháme.
- Krémovou směs nalijeme na sušenkovou vrstvu a dáme do ledničky na alespoň 10 hodin. Někdy je třeba počkat déle, proto je lepší připravit cheesecake s dostatečným předstihem.
- Dozdobit jej můžete např. jahodami.