Obalovaný květák je důkazem toho, že v jednoduchosti je krása. Z jednoho květáku navíc bez problému uděláte oběd pro celou rodinu. Podívejte se, jak toto oblíbené vegetariánské jídlo připravit.
Květák obalený v trojobalu a následně usmažený dozlatova zná pravděpodobně úplně každý. Aby také ne. Jde o velmi nenáročný pokrm, na kterém si pochutnají děti i dospělí.
Tradičně se obalovaný květák podává s vařenými brambory a tatarskou omáčkou. Před podáváním můžete květák pokapat trochou citronové šťávy a brambory posypat čerstvou pažitkou nebo petrželkou.
TIP: Obalovaný květák se běžně smaží, pokud však chcete zdravější variantu, můžete ho s pár kapkami oleje upéct v troubě. Obalený květák pečte nepředvařený, aby příliš nezměkl. Pokud se držíte klasického postupu a květák budete smažit, je naopak lepší ho před obalením předvařit.
Postup přípravy
- Květák opláchneme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Poté ho slijeme a necháme trochu vystydnout.
- Jednotlivé růžičky obalujeme v hladké mouce, rozkvedlaném vajíčku s trochou soli a nakonec ve strouhance.
- Obalený květák smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
- Usmažené růžičky klademe na talíř vyložený ubrousky, abychom se zbavili přebytečného oleje.
- Obalovaný květák podáváme s tatarkou a vařenými brambory, které můžeme posypat čerstvými bylinkami.