Máte rádi pomazánky a klasická česneková, rybí nebo vajíčková vás už omrzely? V tom případě zkuste jednoduchou pomazánku ze sušených rajčat, čerstvého sýra a piniových oříšků. Podávat ji můžete k opečeným toustům, výborná však bude také na obložených chlebíčcích nebo jednohubkách.
Rychlá večeře i slavnostní pohoštění
Pomazánka ze sušených rajčat se společně s opečenými tousty nebo bagetou skvěle hodí ke svačině nebo večeři. Stejně tak poslouží jako netradiční pomazánka na chlebíčky a jednohubky, které můžeme ozdobit například hoblinkami parmezánu a rukolou, popřípadě hrachovými klíčky nebo řeřichou. Sušená rajčata jsou oblíbená také v kombinaci s olivami, ať už černými, nebo zelenými.
Pomazánka ze sušených rajčat s piniovými oříšky
Příprava této pomazánky nemůže být jednodušší. Ingredience se vhodí do mixéru a rozmixují dohladka, hotová pomazánka se nakonec dochutí čerstvým pepřem. Do 10 minut máte hotovo, proto si na tento recept vzpomeňte, až vás přepadne neohlášená návštěva nebo chuť na něco dobrého.
Postup přípravy
- Piniové oříšky nejprve nasucho opražíme (2 až 3 minuty), aby získaly výraznější chuť. Nesmíme je však spálit, protože by zhořkly.
- Opražené oříšky, sušená rajčata, čerstvý sýr, olivový olej a bazalku dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
- Nakonec vmícháme čerstvý mletý pepř a podáváme k pečivu, popřípadě namažeme na chlebíčky a ozdobíme.