Pokud si stále dokola lámete hlavu nad všemožnými druhy dezertů a jiných dobrot, vyzkoušejte pečené nektarinky na různé způsoby. Nebudete litovat.
Pečené nektarinky základní recept
Suroviny:
- nektarinky
- 2-3 lžíce másla
- cukr krystal nebo třtinový cukr
- skořice
- med
- 2-3 ks hřebíčeku
- 2 hvězdičky badyánu..
Příprava:
Nejprve vyrazíme na trh nebo do hypermarketu pro nektarinky. Vybíráme pečlivě. Ovoce by nemělo být příliž měké a slupka musí být pružná. Poté nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší měsíčky. Připravíme si pánvičku a rozehřejeme máslo. Nektarinky vhodíme do pánve a posypeme cukrem. Přidáme koření a opékáme. Nektarinky uvolní štávu a ta spolu s cukrem krásně zkaramelizuje. Základní recept je hotov.
Dle libosti a samozřejmě vašeho apetitu však můžete začít experimentovat s dalšími surovinami. Přidat můžete panáka medoviny, mandlový likér, strouhaný kokos nebo brandy. Fantazii se meze nekladou.
Recept na nektarinkový koláč, kterému nikdo neodolá
Tipy na dezerty z pečených nektarinek
Pečené nektarinky jsou sami o sobě perfektním dezertem. Na druhou stranu, pár vychytávek tento recept ještě více zdokonalý. Spolu s bílým jogurtem nebo tvarohem a musli jsou pečené nektarinky skvělou a zdravou snídaní, na které si pochutnáte a zároveň dodáte vašemu tělo dostatek vlákniny, bílkovin a vitaminů.
Pečené nektarinky se dají konzumovat také jako horký nápoj zvaný Pečený čaj. Stačí přidat do základního receptu více cukru, nechat o něco déle péci a máte hustou, šťavnatou hmotu, kterou když uchováte ve sterilovaných sklenicích, máte připravenou skvělou chuť, na dlouhé zimní večery. Stačí jen zalít horkou vodou.
Recept na nektarinkový džem, který prostě musíte zkusit
Pokud milujete ovocné knedlíky, rozhodně stojí za to vyzkoušet místo jahod nebo švestek náplň z pečených nektarinek. Nektarinky můžete přidat do ovesné nebo krupicové kaše nebo k pečenému kuřecímu masu. Pečené nektarinky se vám zkrátka neztratí.