Menu
WomanOnly
Buchty Střední

Recept: Honzovy buchty s tvarohem. Extra vláčné a nadýchané

Michaela Šilháčková

Michaela Šilháčková

Doba přípravy: 3 hod

Honzovy buchty patří mezi moučníky, které každý miluje, ale nikdo je nechce dělat. Důvodem bývají obavy z přípravy kynutého těsta a přílišné časové náročnosti. Je pravda, že honzovkám je potřeba věnovat dostatek času, aby byly co nejlepší. Práce s kvasnicemi se však určitě bát nemusíte. Sice se často démonizuje, ale ve skutečnosti nejde o nic složitého.

Recept na Honzovy buchty s tvarohem

Kynuté buchty plněné tvarohem jsou skvělým příkladem toho, že i ze základních ingrediencí lze vytvořit něco skvělého. Na přípravu honzovek si vyhraďte zhruba tři hodiny času, aby těsto mohlo pořádně vykynout.

Suroviny

32 porcí

Na náplň

Postup přípravy

  1. Rozinky namočíme do rumu. Mouku prosejeme do mísy a vytvoříme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přisypeme krupicový cukr a přilijeme vlažné mléko. Počkáme přibližně 15 minut, až vzejde kvásek.
  2. Přidáme rozpuštěné (ale ne horké) máslo, žloutky a špetku soli. Ručně nebo pomocí robota vypracujeme hladké, trochu lepivé těsto. Dáme ho do mísy, zasypeme moukou a přikryjeme utěrkou. Těsto necháme kynout zhruba hodinu až dvě, aby zdvojnásobilo svůj objem.
  3. Připravíme si náplň. Tvaroh, cukr a vejce smícháme a nakonec přidáme rozinky namočené v rumu.
  4. Těsto si rozdělíme na 32 kousků. Každý kousek splácneme, doprostřed dáme tvarohovou náplň a zavineme do tvaru buchty.
  5. Pekáč vymažeme máslem a buchty do něj vyskládáme spojem dolů. Potřeme je máslem a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme zhruba 30 minut dozlatova.

Recept: Kynuté buchty s mákem, tvarohem a povidly

 

TIP! Pokud máte s čerstvým droždím špatné zkušenosti, nahraďte ho instantním v prášku. Instantní droždí se jednoduše vmíchá do mouky a poté se přidají další ingredience – nejdřív suché, potom mokré. Těsto možná budete muset nechat kynout o něco déle, ale nemusíte se bát, že by vůbec nevykynulo.

Ohodnoťte tento recept:
3,3
Právě čtete

Recept: Honzovy buchty s tvarohem. Extra vláčné a nadýchané