Do pravého tiramisu sice vejce patří, nicméně i bez nich lze připravit lahodný a nadýchaný dezert. Recept na tiramisu bez vajec přijde vhod zejména během letních měsíců, kdy se mnozí z nás konzumaci syrových vajec vyhýbají. Výhodou je, že příprava bezvaječného tiramisu je extra jednoduchá a dokonalý výsledek je tudíž zaručen.
Postup přípravy
- Smícháme mascarpone, moučkový cukr a Amaretto. Cukrářské piškoty jsou poměrně sladké, proto je lepší cukr přisypávat postupně.
- Připravíme si silné espresso. Cukrářské piškoty do něj namáčíme a pokládáme je na dno dortové formy.
- Piškotovou vrstvu potřeme částí krému. Tu poté opět poklademe piškoty a takto pokračujeme do spotřebování piškotů i krému (poslední vrstva bude krémová).
- Na závěr tiramisu bez vajec posypeme kakaem a dáme do lednice na cca 24 hodin, aby se všechny ingredience pořádně propojily. Před podáváním můžeme ozdobit lístkem meduňky.