Když se mluví o řízcích, představíme si většinou vepřové či kuřecí maso v trojobalu, usmažené v rozpáleném oleji dozlatova. Až vás tato klasika omrzí, zkuste si připravit kuřecí řízky na ruby. Dopékají se v troubě s cibulí a česnekem, díky čemuž získají výraznější a méně obvyklou chuť.
Kuřecí řízky naruby zapečené v troubě
Naruby se většinou připravují vepřové řízky, nicméně i kuřecímu masu tato úprava svědčí. Díky dopékání v troubě zůstanou pěkně šťavnaté, v porovnání s řízky z vepřového však budou mnohem méně tučné. Kuřecí řízky naruby podávejte například s vařenými nebo šťouchanými brambory.
Postup přípravy
- Kuřecí řízky zlehka naklepeme rukou, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Poté je obalujeme v pořadí strouhanka, mouka a nakonec vejce. Obrácený trojobal je potřeba do masa pořádně "vtlačit". Nakonec řízky naruby zlehka osmažíme v rozpáleném oleji.
- Cibuli si nakrájíme na proužky. Hotové maso vyjmeme z pánve a olej použijeme k orestování cibule.
- Troubu rozehřejeme na 200 °C. Cibuli dáme do pekáčku, na ni položíme řízky a ty poklademe plátky másla. Podlijeme troškou vody a pečeme asi 30 minut. Zapečené řízky naruby podáváme s vařenými či šťouchanými brambory.