Základem pochoutky zvané brownies je čokoláda. Čím kvalitnější čokoládu použijete, tím lepší chuti dosáhnete. Doporučujeme tedy vybírat pečlivě a zbytečně nešetřit. Pak si již můžete vychutnat tento skvělý dezert, který budete chtít péct stále znova a znova.
Postup přípravy
- Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni společně s máslem.
- Vejce vyšleháme, poté přidáme cukr a pokračujeme ve šlehání. Výsledkem bude hustá lesklá směs, do níž vlijeme rozpuštěnou čokoládu.
- Mouku prosejeme a společně s práškem do pečiva ji přidáme ke zbylým ingrediencím a vymícháme do hladka.
- Pekáček či plech vymažeme a vyložíme pečícím papírem, poté do něj nalijeme těsto a pečeme v troubě na 160-170 °C. Brownies jsou hotové v momentě, kdy se na povrchu začnou objevovat praskliny, což trvá asi 35 minut.
Tip: Před krájením a podáváním nechte moučník vychladnout (alespoň hodinu), poté servírujte se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.