Menu
WomanOnly

Recept na avokádovou pomazánku. Vpusťte si do kuchyně trochu exotiky

Avokádo získává v posledních letech v české kuchyni stále větší oblibu. Je zdravé, snadno k sehnání a lze z něj vyrobit spoustu chutných jídel. Třeba právě pomazánku.

Avokádo je sice ovoce a vyznačuje se nasládlou chutí, nicméně se skvěle hodí do slané kuchyně. Příkladem jsou vedle pomazánky třeba saláty, dipy, omáčky nebo polévky. Bonusem jsou zdraví prospěšné látky, kterých je avokádo plné.

Pokud vás samotné avokádo až tak neoslnilo, ještě to s ním nevzdávejte. V kombinaci s dalšími surovinami vám dost možná zachutná. Pomazánka je ideální příležitost to vyzkoušet.

Vybrat čerstvé avokádo není žádná věda, hlídejte si nejen barvu

Na 4 porce:

1 avokádo
150 g lučiny nebo tvarohu
1 stroužek česneku
půl citronu
semínka
sůl, pepř

Avokádová pomazánka postup:

1. Avokádo podélně rozpůlíme, nůž zasekneme do pecky a vyndáme ji. Dužinu avokáda vydlabeme vidličkou a hned poté zakápneme citronovou šťávou, aby dužina nezhnědla.

2. K avokádu přidáme lučinu nebo tvaroh a prolisovaný česnek. Vidličkou rozmačkáme a smícháme. Dochutíme solí a pepřem.

3. Pomazánku posypeme oblíbeným semínkem (slunečnicové, lněné, dýňové,…) a podáváme s krajícem kvalitního chleba.

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Recept na avokádovou pomazánku. Vpusťte si do kuchyně trochu exotiky