Borůvky dozrávají od června do září, na horách dokonce ještě později. Proto jsou ideálním ovocem na pečení po celé léto. Co takhle vyzkoušet třeba borůvkové muffiny? Budou bavit hlavně děti!
Borůvky obsahují řadu prospěšných látek
Borůvky obsahují celou řadu tělu prospěšných látek a jsou také přírodním barvivem. Obsahují třísloviny, antioxidanty, ale i vitamin A, C a B, ovocné cukry a hořčík, draslík, či chrom. Můžete je jíst samotné, ale skvěle chutnají i v domácím pečivu. My vám přinášíme tip na skvělé borůvkové muffiny.
Recept na čokoládové muffiny, kterým nikdo neodolá
Recept na borůvkové muffiny
Na 12 muffinů budete potřebovat:
- 120 g másla
- 1 hrnek pískového cukru
- 2 vejce
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 hrnku mléka
- vanilkový cukr
- 2 až 3 hrnky borůvek
Postup přípravy:
Z cukru, másla, vejce, mouky, prášku do pečiva a soli postupně umícháme těsto, přidáme mléko a vanilkový cukr. Borůvky omyjeme a lehce posypeme hladkou moukou, pak je přidáme do těsta.
Nachystáme si buď papírové formičky nebo vymazaný plech na muffiny a dávkujeme těsto. Pečeme na 30 minut, dokud těsto nelepí.
Borůvky jsou zázrakem pro zdraví
Borůvky nejen skvěle chutnají, ale pomáhají i pevnému zdraví. Zlepšují vidění a léčí šeroslepost, pomáhají s imunitou a působí preventivně i jako léčba nejrůznějších infekcí. Chrání také před stařeckou demencí a prodlužují život. Hodí se skvěle i k léčbě některých otoků.