Menu
WomanOnly

Recept na bramborový salát. Tento vyhrál mistrovství České republiky!

Letos se konal již sedmý ročník Mistrovství ČR ve výrobě bramborového salátu. Tento recept vyhrál již po třetí za sebou.

Uvedené množství platí pro 10 porcí

  • 2 kg brambor
  • 4 mrkve
  • 1 žlutá cibule
  • 1 červená cibule
  • 3 šalotky
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 5 sterilovaných okurek
  • 1 červená kapie
  • 4 slepičí vejce
  • 8 křepelčích vajíček
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 2 jablka
  • 5 lžic zeleného hrášku
  • 4 lžíce majonézy
  • 4 lžíce tatarské omáčky
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř
  • med

Brambory uvaříme den předem ve slané vodě společně s mrkví. Kdo je opravdu velký gurmán, brambory a mrkev uvaří v silném vývaru z hovězích kostí s přídavkem bílého vína. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev, všechny cibule a také okurky pokrájíme na menší kostičky.

Červenou kapii týden předem spaříme vařící vodou, stáhneme slupku a ve větších kusech vložíme do okurkového láku „natáhnout“ chuť. Křupavou ochucenou kapii také pokrájíme na menší kousíčky jako cibule. Řapíkatý celer důkladně očistíme od tuhých vláken a nakrájíme na velmi jemné kousky. Jablka, nejlépe každé jiné odrůdy, oloupeme, odstraníme jadřince a pokrájíme na kostičky těsně před mícháním, aby nezhnědla.

Během krájení dáme vařit vejce, a aby nám nepraskla, propíchneme je jehlou na širším hrotu. Slepičí vejce překrojíme strunovým kráječem dvakrát do kříže, křepelčí rozkrájíme na osminky. Mražený zelený hrášek přidáme hned zpočátku, aby rozmrzl. Na hrášku nešetříme, zde platí čím dražší, tím kvalitnější.

Osolíme, opepříme, přidáme majonézu, tatarskou omáčku, plnotučnou hořčici, pár kapek medu a šetrně, ale důkladně promícháme.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na bramborový salát. Tento vyhrál mistrovství České republiky!