Sezóna broskví se nezadržitelně blíží a vypadá to, že letos bude úroda opravdu bohatá! Stromy se co nevidět obalí velkou spoustou šťavnatých sladkých plodů a vy bude stát před otázkou, jak ho zpracovat. Udělejte radost dětem a naservírujte jim k snídani výborný broskvový koláč!
Nespočet druhů, stačí si jen vybrat!
Receptů na koláče z broskví je obrovské množství, stačí si jen vybrat ten, který bude chutnat celé vaší rodině. Vyzkoušejte třeba jeden z našich receptů, které vám dozajista přinesou úspěch u všech zůčastněných.
Broskvový koláč s drobenkou – na takové to domácí žvýkání
Ingredience:
Těsto:
- 150g cukr krupice
- 150g máslo
- 250g polohrubá mouka
- 1x vanilkový cukt
- 1x prášek do pečiva
Drobenka:
- 1 balíček vanilkový cukr
- 150 g hrubá mouka
- 75 g cukr moučka
- 100 g máslo
Náplň:
Postup:
Vyšleháme vejce s oběma druhy cukru. Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme citronovou šťávu a důkladně promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný plech a povrch uhladíme. Broskve omyjeme, zbavíme pecky, nakrájíme na kousky a rovnoměrně je naskládáme na těsto.
Máslo smícháme s moukou a oběma druhy cukru. Prsty rychle vypracujeme drobenku a koláč posypeme. V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 175 °C. Vyjmeme a necháme vychladnout.
Luxusní broskvové řezy
Ingredience:
Těsto:
- 4x vejce
- 150ml rostlinného oleje
- 150g cukru
- 1x vanilkový pudink
- 1/2 ks kypřícího prášku
- 200g hladké mouky
Krém:
- 1x jogurt
- 500g broskví
- 2 kelímky šlehačky
- 1 kelímek zakysané smetany
- 2 plátky bílé želatiny
- 3x vanilkový cukr
Poleva:
Postup:
Všechny přísady na těsto smícháme a důkladně promícháme ručním šlehačem. Puding nevaříme, ale pouze přisypeme pudinkový prášek! Dáme na formu 30 x 40. Pečeme v předehřáté troubě na 180° C.
Po vychladnutí potíráme krémem. Želatinu připravíme podle návodu a postupně přidáváme zakysanou smetanu a vyšlehanou šlehačku s vanilkovým cukrem. Rozetřeme hladce na hotové těsto.
Puding bez vaření (vanilkový) připravíme podle návodu, ale jen s tím množstvím co zde píše. Naplníme do sáčku děláme na krém mřížky. Až do konzumování necháme v chladnu.