Už máte dost chleba s marmeládou? Je tu pro vás jednoduchá časově nenáročná nádhera, kterou neurazíte, nejspíš ani nezkazíte a hlavně pohostíte. Vyznačuje se minimem špinavého nádobí a maximem požitku z následné konzumace. Navlečte si zástěru a dejte se do pečení s námi!
Postup přípravy
- Do mísy dáme vejce, moučkový cukr smíchaný s kakaaem, vanilkový cukr, rozpuštěnou Heru a marmeládu a asi pět minut šleháme.
- Poté na nejnižší obrátky, nebo ručně vmícháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Nakonec přidáme rozinky, sekané ořechy, případně mandle, či kandované ovoce, a dáme do předehřáté trouby na zhruba 180-190°C. Moučník pečeme asi 20 minut. Za samozřejmost považuji, že jste pečící nádobu před použitím vymazali tukem a vysypali polohrubou mokou, či vyložili pečícím papírem!
- Že je hotový poznáme tradičně zabodnutím dřevěné špejle doprostřed plechu – když na ní neutkví neupečené těsto, máme hotovo.
- Vychladlou buchtu poléváme čokoládovou polevou.