Zapomeňte na chvilku na zdravé stravování a připravte si pomazánku z bůčku. Je tučná, pikantní a nezapomenutelná. Jen ji nedoporučujeme servírovat příliš často.
Největší radost udělá pomazánka bezesporu mužům. Připravte ji tomu svému k večeři nebo ji udělejte jako pohoštění, když bude vaše polovička očekávat návštěvu kamarádů. Nebojte se ale pomazánku taky ochutnat, dost možná vás mile překvapí.
Pomazánku můžete udělat ještě pikantnější. Stačí přidat pár kozích rohů (mohou být čerstvé i sterilované) a špetku čili.
Recept na vařený vepřový bůček na chleba. S tímto nadchnete
Na 4 porce:
- 1 kg vepřového bůčku
- 8 stroužků česneku
- 1 cibule
- sůl, pepř
Bůčková pomazánka postup:
1. Ochucený bůček upečeme na sádle doměkka. Po vychladnutí maso umeleme společně s česnekem a pokrájenou cibulí.
Tip: Česnek lze přidat k bůčku už před pečením. Cibuli můžeme do pekáčku přidat také a pak s ní pomlít maso provoněné česnekem.
2. Podle konzistence přidáme k pomazánce sádlo z pekáčku a promícháme. Pokud je třeba, dochutíme solí a pepřem.
3. Mažeme na chléb nebo topinku, doplnit můžeme kyselou okurkou nebo sterilovanou paprikou. Podáváme nejlépe s vychlazeným pivem.