Na pomazánky kupované v obchodech zapomeňte. Doma si zvládnete připravit chutnější, levnější a navíc čerstvé. Budapešťská pomazánka je dokonce i zdravá. Vyzkoušejte.
Pomazánky z tvarohu jsou velmi vděčné, stačí přidat pár dalších surovin a něco k ochucení a zázrak je na světě. To je případ i budapešťské pomazánky s paprikou.
Jako jakýkoliv jiný recept má i tento mnoho variant k obměňování. Místo klasické cibule můžete například použít červenou cibuli nebo jarní cibulku. Čerstvá paprika jde nahradit sterilovanou kapií, obě pomazánky se pak budou v chuti mírně lišit. Kdo má rád pikantnější jídla, může přidat prolisovaný stroužek česneku.
Recept na tvarohovou pomazánku. Objevte nespočet možných variací
Na 4 porce:
250 g tvarohu
2 lžíce másla
1 červená paprika
1 menší cibule
1 lžička sladké mleté papriky
sůl, pepř
Budapešťská pomazánka postup:
1. Cibuli i papriku si nakrájíme nadrobno.
2. Tvaroh vyšleháme s máslem, můžeme zjemnit trochou mléka. Přidáme cibuli a papriku. Dochutíme mletou paprikou, solí a pepřem.