Přišla k vám nečekaná návštěva a vy ji nemáte čím pohostit? Pak máme tip právě pro vás. Bramborový guláš je za chvilku hotový a každému hladovému strávníkovi jistě zachutná.
Bramborový guláš můžete podávat teplý i studený a vždy bude výborně chutnat. Potřebné ingredience jsou navíc běžnou součástí každé kuchyně a určitě se najdou i v té vaší.
Postup přípravy
- V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme cibulku dozlatova. Mezitím oloupeme špekáčky a nakrájíme je na centimetrové plátky. Poté je vložíme k cibulce a opečeme.
- Přidáme na kostičky nakrájené brambory a koření (kmín, sladkou papriku, pepř, sůl, 3 kuličky nového koření a 2 bobkové listy).
- Vše zamícháme a zalijeme trochou vody. Dusíme cca 15 minut a průběžně všechny suroviny promícháváme. Podle chuti přidáme ještě sladkou papriku, sůl a pepř. Když jsou brambory měkké, guláš je hotový.