Pokud máte rádi italskou kuchyni, určitě u vás nemůže chybět ani známé caprese. Vyzkoušejte tuto variantu a vykouzlete originální pohoštění během deseti minut.
Tahle jednoduchá dobrota vznikla na jihu Itálie v Kampánii, kde má svůj původ i samotná mozzarella. A protože je caprese z Itálie, samotná příprava není vůbec složitá. Úspěch tkví i v kvalitě ingrediencí.
Ingredience:
bageta
1-2 rajčata (dle velikosti)
mozzarella
olivový olej
hrst čerstvé bazalky
sůl
Prvním krokem v přípravě je rozehřátí trouby asi na 180°C. Nachystáme si plech, který vyložíme pečícím papírem.
Bagetu nakrájíme na kolečka silná asi 2 cm. Rajčata i mozzarellu nakrájíme na plátky a klademe na bagetky (nejprve mozzarellu a poté rajče). Takto postupujeme u všech baget (můžeme samozřejmě i obráceně).
Recept na slané muffiny. Vyzkoušejte variaci se špenátem či rajčaty
Zvlášť v misce smícháme olivový olej, sůl, a čerstvou bazalku nakrájenou na tenké plátky. Vše dobře promícháme, potřeme bagetky a dáme péct asi na 10 min.
Caprese jsou velmi rychlé, proto doporučuji použít i místo jednohubek pro hosty, kteří budou určitě nadšeni.