Menu
WomanOnly
Hovězí maso Snadné

Recept na čevabčiči z mletého masa. Uvařte si levnou rychlovku

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 20 min

Máte doma mleté maso a nevíte co s ním? Zkuste čevabčiči. Je rychlé, snadné a vystačíte si se surovinami, které máte běžně ve spíži. Vaši strávníci jistě nebudou protestovat.

Čevabčiči je velice podobné klasickým karbanátkům. V zásadě si vystačíte s mletým masem, vajíčkem a něčím na dochucení. Jestli se rozhodnete přidat více česneku, nasekat do směsi čerstvé bylinky nebo ji ozvláštnit sýrem, je na vás.

Rozhodně ale nezapomeňte k čevabčiči podávat brambory a hořčici, alespoň v tradiční podobě. V netradiční ho můžete zkusit třeba s ochucenou rýží.

Jak uvařit brambory? Naučte se to třemi různými způsoby!

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Oboje přidáme společně s vajíčkem a paprikou k mletému masu a smícháme. Dochutíme solí a pepřem. Pokud by byla směs příliš řídká, můžeme přidat trochu strouhanky.
  2. Ze směsi tvarujeme menší šišky, které zprudka osmahneme v dostatečné vrstvě tuku.
  3. Podáváme s bramborami a hořčicí či tatarkou. Přidat můžeme i kyselou okurku a čerstvou cibuli. Studené čevabčiči bude skvělé jen tak s chlebem.

Ohodnoťte tento recept:
3,8
Právě čtete

Recept na čevabčiči z mletého masa. Uvařte si levnou rychlovku