Máte doma mleté maso a nevíte co s ním? Zkuste čevabčiči. Je rychlé, snadné a vystačíte si se surovinami, které máte běžně ve spíži. Vaši strávníci jistě nebudou protestovat.
Čevabčiči je velice podobné klasickým karbanátkům. V zásadě si vystačíte s mletým masem, vajíčkem a něčím na dochucení. Jestli se rozhodnete přidat více česneku, nasekat do směsi čerstvé bylinky nebo ji ozvláštnit sýrem, je na vás.
Rozhodně ale nezapomeňte k čevabčiči podávat brambory a hořčici, alespoň v tradiční podobě. V netradiční ho můžete zkusit třeba s ochucenou rýží.
Jak uvařit brambory? Naučte se to třemi různými způsoby!
Postup přípravy
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Oboje přidáme společně s vajíčkem a paprikou k mletému masu a smícháme. Dochutíme solí a pepřem. Pokud by byla směs příliš řídká, můžeme přidat trochu strouhanky.
- Ze směsi tvarujeme menší šišky, které zprudka osmahneme v dostatečné vrstvě tuku.
- Podáváme s bramborami a hořčicí či tatarkou. Přidat můžeme i kyselou okurku a čerstvou cibuli. Studené čevabčiči bude skvělé jen tak s chlebem.