Chlupaté knedlíky jsou skvělá alternativa těch obyčejných, stejně dobře poslouží jako základ hlavního jídla. Recept na ně se vám v kuchyni rozhodně neztratí.
Při přípravě chlupatých knedlíků si vystačíte se čtyřmi ingrediencemi, trochou kuchyňského načiní a kuchařskými základy. Recept na ně je snadný a takřka nezkazitelný. Uvidíte, že se po prvním vyzkoušení chlupaté knedlíky u vás v kuchyni zabydlí.
Jako příloha budou chlupaté knedlíky úžasné ke guláši nebo jakémukoliv pečenému masu (co takhle kachna?). Neméně dobré je ale spojení se zelím, cibulkou a uzeným masem či slaninou.
Postup přípravy
- Syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Z ní pak slijeme přebytečnou tekutinu, brambory pořádně vyždímeme. Pomoct si můžeme i cedníkem.
- Do hrnce dáme vařit vodu. Strouhané brambory osolíme a rozmícháme s vajíčkem. Poté postupně přisypáváme zhruba 300 gramů mouky, ale množství se může vždy trochu lišit. Cílem je vytvořit tužší těsto.
- Z těsta lžící namočené ve vodě části odebíráme a dáváme vařit do vroucí vody. Při vaření opatrně promícháme vařečkou a zajistíme, aby se nám knedlíky nepřilepily ke dnu. Vaříme asi deset minut. Hotové knedlíky vybíráme děrovanou naběračkou.
Tip: Pokud nejsme dostatečně rychlí, je lepší předpřipravit si knedlíky na prkýnko, jinak by se každý vařil jinak dlouho.