S koláči ve stylu cheesecake se v poslední době doslova roztrhl pytel. Pokud vás již jeho klasická jemná chuť nudí, vyzkoušejte naši variantu s citronem a ricottou. Citron tento moučník promění v osvěžující pochoutku, která potěší vaše chuťové buňky.
Postup přípravy
- Nejprve si připravíme těsto. Ze dvou citronů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
- V míse smícháme mouku, cukr, máslo a žloutky. Nakonec přidáme kůru i šťávu z citronů a vypracujeme těsto, které vložíme do vymazané formy a pečlivě jej vymačkáme do okrajů. Těsto je potřeba něčím zatížit, abychom předešli jeho nafouknutí, posloužit můžou třeba syrové fazole nebo kuchyňské příbory.
- Takto připravené těsto vložíme do trouby a pečeme na 200 °C.
- Mezitím si připravíme náplň. Bílky vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh, ricottu, vejce, puding a kůru z citronu. Takto připravenou náplň navrstvíme na předpečené těsto a pečeme ještě asi 20-25 minut.