Francouzská třešňová bublanina Clafoutis je moučník, který chutná snad úplně každému! Je nadýchaná lehoučká, ale přitom není vůbec suchá. Je prostě Georgem Clooneym mezi letními zákusky!
Postup přípravy
- Třešně si omyjeme a odstraníme stopky, můžeme je i vypeckovat. Polovinu cukru dobře promícháme s třešněmi odstavíme a necháme odpočinout alespoň 30 minut. Poté si necháme předehřát troubu na 180°C a vymažeme si máslem formu o průměru 24 cm.
- Prosejeme mouku přidáme sůl a zbytek moučkového cukru. Rozšleháme vejce jako kdyby jsme dělali omeletu, přidáme je ke směsi mouky a cukru a dobře promícháme. Nakonec přidáme mléko a vše smícháme.
- Třešně nasypeme do formy, cukr který se nepřilepil na třešně přimícháme k těstu a to na ně nalejeme.
- Pečeme 35 až 40 minut. Vlažnou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a před podáváním necháme vystydnout.