Muffiny s kousky čokolády skvěle vypadají a ještě lépe chutnají. Jejich příprava je přitom tak jednoduchá. Jsou skvělé k snídani, svačině nebo jen tak, když vás honí mlsná.
Muffiny, původem z Anglie, našly své místo na snídaňových tabulích po celém světě. My jsme se od Angličanů nechali inspirovat receptem na originální těsto, které jsme doplnili sezónním ovocem, třeba borůvkami.
Postup přípravy
- Prášek do pečiva a hladkou mouku prosejte do mísy. Přidejte vejce, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a med. Důkladně promíchejte a do směsi nakonec ještě přidejte nahrubo nastrouhanou čokoládu. Nechte odstát při pokojové teplotě asi 20 minut.
- Troubu si předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Formu na muffiny vymažte máslem, silikonové ani papírové formičky vymazávat nemusíte.
- Lžící naplňte formičky, vložte do trouby a pečte 20 až 25 minut. Že jsou muffiny hotové, poznáte podle toho, že je těsto vyběhlé.
Jeden muffin obsahuje cca: 1017 kJ, 5 g bílkovin, 41 g cukrů, 8 g tuku, 3 g nasycených mastných kyselin, 2 g vlákniny, 6 g přidaného cukru, 0,59 g soli.